Novi Sad
14.09.2012.
06:01
Sindikat "Čistoće" je doneo odluku o stupanju u generalni štrajk od ponedeljka 24. septembra.
  • licemerje

    15.09.2012 09:16
    Licemerje
    Predsednik sindikata Momčilo Arsenijević nije se bunio kada se njegov sin zaposlio u Čistoću kao portir, tada je gospodin bijo u banji i na dunavu pecao.Zašto tad nije štrajkovao i najavljivao štrajk, nego su radnici sami stali videvši da od sindikata neme ništa.Predsednik kao i skoro svi članovi sindikata su članovi DS-a, pa im sad ne odgovara nova vlast pa bi da štrajkuju.
  • PC*

    14.09.2012 11:46
    Dzaba strajk
    Kako zakon nalaze direktori bi kod zaposljavanja trebalo da traze saglasnost ili misljenje Sindikata ali nazalost toga nema. Sve je u rukama jednog coveka direktora kojeg kao kontrolise nekakav upravni odbor u kome ima i radnika iz firme ali odnos je uvek takav da oni budu preglasani. U takvim uslovima direktori rade sta hoce a posto su stranacki postavljeni zaposljavaju sve koje im stranka posalje. Na taj nacin optrecuju dudzet za plate i umanjuju plate zaposlenih sto ce neminovno je dovesti do strajkova i obustava rada. AJDE SAD DA VIDIMO NAPREDNJAKE I SOCIJALISTE SA KOALICIONIM PARTNERIMA KAKO MENJAJU POSTOJECI ZAKON O RADU TAKO STO CE OVAKVE GRESKE ISPRAVITI. KAKO TO SE ZNA.
  • Branko

    14.09.2012 10:25
    A sto bi oni da rade?
    Ma kakva Zoohigijena i trice! Od nje bi bilo koristi taman koliko i od mnogoreklamirane komunalne policije!Pa mi nemamo novca ni za mnoge vaznije stvari,na primer Gradohigijenu. Sledece sto ce traziti je da ne rade nista nego da mi sami nosimo smece na deponiju, a oni ce tamo da ga preturaju itd... To treba dovesti u red, a onima koji nece da rade se zahvaliti pa neka idu u privatnike. Pa pogledeajte malo oko sebe: vidite li ih sa metlom i lopatom da ciste (sad ciste sa onim vozilom koje samo projuri dizuci prasinu) i odgovorite posteno: kakav nam je Grad?
  • zacin C

    14.09.2012 09:41
    u poverenju
    naknade steta zbog ujeda pasa lutalica podrazumevaju relativno visoke iznose. problem je u tome sto su ujedi pasa sve ucestaliji(pa mozda i ne lutalica ali ko ce to dokazati- lakse je nazvati ih lutalicama i tuziti Čistoću nego vlasnika). nezvanicno, postoje grupe ljudi koje fingiraju ovakve slucajeve samopovredjivanjem kako bi pribavili materijalnu korist... shodno tome , postoje grupe koje bi se mogle nazvati "kerecom mafijom" ali to svakako nisu vlasnici pasa! a odgovornosti Čistoće i da ne govorimo, to je posebna prica...
  • 14.09.2012 09:12
    АЗИЛ?
    Можда би азил био право решење за чега је предходна власт добила паре да га изгради код ''Рафинерије'' а тамо гле чуда само нането милион кубика земље, за коју је задужено ''Зеленило'' и за ту земљу дат баснослован износ новца, чак 890,00 по м3 без ПДВ. Ајде мало прво то да се истражи. Бога ми нова власт ће имати пуне руке посла око предходних невероватних лопина.
  • 14.09.2012 07:37
    Volela bih da objave informaciju koliko su pasa, a naročito mačaka uhvatili za proteklih par godina. Kad ih nazovete, kažu, nemaju čime da ih hvataju. Uhvatite ih sami, pa nas onda zovite. Da, to sa psima i mačkama ih sigurno najviše tangira. Nego, namnožilo ih se tamo kusih i repatih, pa im male plate. To njih boli, a ne sećam se da su štrajkovali zbog prekomernog primanja stručnjaka u njihovo preduzeće.
  • ZOOHIGIJENA

    14.09.2012 06:39
    ZOOHIGIJENA
    Osnovati po ugledu na Beograd i druge veće gradove ZOOHIGIJENU. Delatnost ZOOHIGIJENE treba da bude briga o svim napuštenim životinjama na području grada i prigradskih naselja. Takođe u saradnji sa komunalnom policijom treba da kažnjava vlsnike čije životinje PRLJAJU grad. Razbite KEREĆU mafiju!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna